Pakej Trip Melancong ke Bandung

Pakej Trip Melancong ke Bandung

Pakej Trip Melancong ke Bandung Murah. Bilangan tempat-tempat menarik di Bandung sememangnya menjadi pilihan kegemaran pelancong domestik dan luar negara. Bandung menjadi pilihan kegemaran masakan dan fesyen atau tempat shopping di Bandung, sementara di utara Bandung terkenal dengan pelancongan balmy dan indah, yang dapat menjadi agenda Bercuti ke Bandung.

Tempat Pelancongan Bandung terdapat Wisata Alam, Wisata Belanja dan Wisata Budaya. Bandung terletak di Jawa Barat sebagai ibukota provinsi, kota dengan suhu dingin telah menjadi tujuan wisata domestik dan asing, ada tiga hal utama yang dapat menjadi tujuan wisata utama di bandung yaitu :

1. Wisata Alam, Bandung dikelilingi oleh wisata alam seperti:

Tangkuban Perahu

Wisata Tangkuban Perahu Lembang BandungTangkuban Perahu adalah gunung berapi yang mempunyai beberapa panorama kawah yang indah dengan suhu udara rata-rata pada siang hari berkisar 17 derajat Celcius dan malam 4 derajat Celcius. Tangkuban Perahu terletak di Lembang Bandung terkenal kesejukannya mereka.

The Lodge Lembang

the-lodge-maribaya-lembangThe Lodge Lembang adalah sebuah lokasi pelancongan yang Hits di Bandung yang terletak di kawasan pelancongan di Maribaya Lembang. The Lodge Earthbound Adventure Park menjadi salah satu destinasi kegemaran pelancong domestik dan luar negara.

Panorama alam semulajadi yang indah dan sejuk yang menyimpan banyak keindahan semulajadi yang hebat. The Lodge Lembang dengan konsep “One Stop Holiday” membentangkan pemandangan hutan pain yang kelihatan rapi dan bersih. Rumah Pohon dan Mountain Wing menjadi tempat-tempat yang menarik bagi anda untuk menikmati pemandangan yang menawan.

Ciater Natural Hot Spring

Wisata Pemandian Air Panas Sari AterCiater Natural Hot Spring adalah kawasan bersepadu di mana hotel dan kotej serta tempat air panas semulajadi dan taman permainan keluarga seperti menunggang kuda, Flying Fox, Mini Rafting, ATV dan Fun Offroad campuran di satu rantau.

Ladang Teh Walini

Pakej Trip Melancong Bandung Teh WaliniPerkebunan Teh Walini terletak di sempadan Bandung – Subang, pohon teh hamaparan yang membepang mata yang luas dan udara bersih membuat paru-paru kita segar lagi sambil berjalan kaki kita dapat mendekati kilang sambil melihat proses pembuatan dari bahan dasar menjadi produk siap sedia-menjual

Kampung Gajah

Wisata Kampung Gajah BandungKampung Gajah merupakan tempat bermain keluarga outdoor yang di dalamnya terdapat pelbagai wahana seperti ATV, Berkuda, Flying fox, Waterboom Park, dll, serta di dalamnya terdapat makan masakan khas Bandung, sesuai untuk percutian keluarga.

Kawah Putih

Pakej Trip Melancong Kawah Putih Ciwidey
Kawah Putih mempunyai pandangan yang luar biasa tentang letusan gunung berapi Patuha ke-10 dengan warna kawah yang sangat putih dan warna air hijau membentuk potret semulajadi yang indah, selalunya tempat menangkap klip video dan filem. Kawah Putih terletak di Ciwidey Bandung Selatan terkenal kesejukannya.

Glamping Lakeside

Pakej Trip Wisata Bandung glamping-lakeside-ciwideyGlamping Lakeside merupakan sebuah resort dengan pemandangan keindahan Situ Patenggang yang terletak di kaki Gunung Patuha kawasan pelancongan Selatan Bandung, Ciwidey. Glamping Lakeside terletak 30 minit atau 13.8 Km dari Kawah Putih mempunyai panorama yang indah dan sejuk dengan regangan Situ Patenggang tasik dan dikelilingi oleh ladang-ladang teh hijau. Terdapat sebuah bot yang menggunakan iaitu resto Pinisi Resto menawarkan tempat yang terbaik untuk menikmati pemandangan Situ Patenggang. Anda boleh mendapatkan melepasi jambatan gantung tersebut untuk sampai ke Pinisi Resto.

2. Tour Belanja, surga bagi mereka yang suka Shopiing dengan harga murah termasuk:

Factory Outlet Bandung

Factory Outlet BandungFactory Outlet di mana eksport lain dengan jenama terkenal di dunia dengan harga yang rendah terdapat beberapa kawasan yang tersebar di Bandung termasuk Jln. Riau dan di Jln. Setiabudhi, pelbagai pakaian dari kanak-kanak hingga dewasa yang terdapat di kawasan ini.

Pasar Baru Bandung

pasar-baru-bandungPasar Baru, pelbagai jenis pakaian yang terdapat di sini, terutamanya kain dan pakaian dengan harga borong yang paling komprehensif di Bandung dan menjadi kawasan kegemaran pelancong dari Malaysia, yang terletak di pusat Bandung yang membolehkan pelancong shopping di kawasan ini.

Cihampelas

teras-cihampelas-skywalk-bandungCihampelas adalah pusat jualan seluar jeans dan seluar jeans yang terkenal di Bandung berda di kawasan yang sangat rindang oleh pokok-pokok membuat pelancong yang selesa semasa bepergian dari satu kedai ke kedai lain.

Cibaduyut

Wisata Belanja Sepatu Cibaduyut BandungCibaduyut adalah pusat jualan kasut bersepadu yang terletak di kawasan Bandung selatan, di sini semua jenis kasut dari kanak-kanak hingga dewasa yang tersedia dengan kualiti antarabangsa tetapi harga yang berpatutan.

3. Wisata Budaya, Bandung terkenal dengan budaya seni kelas dunia seperti:

Saung Angklung Udjo

Saung Angklung Udjo BandungSaung Angklung Udjo, Warisan Budaya Sunda peninggalan tokoh seni Udjo Nagalena merupakan tempat persembahan angklung dan penjualan Sdn Bhd serta tempat Live Perform angklung dengan perpaduan Music Modern, sering dikunjungi pelancong luar negara terutama Eropah.

Selasar Sunaryo

Selaras Sunaryo BandungSelasar Sunaryo, Galeri Seni yang berada di kawasan Dago Atas ditubuhkan oleh bekas pensyarah seni rupa ITB beraliran kontemporari, kita boleh melihat beraneka karya hasil seni buatan Sunaryo serta penggiat seni lainya di Galeri yang selesa dan indah ini.

Wisata Heritage

Museum Konferensi Asia Afrika BandungJelajah Heritage, banyak bangunan warisan Belanda yang menjadi Icon, ciri khas kota Bandung dan dilindungi oleh kerajaan tempatan sebagai cagar budaya yang tidak boleh dialih fungsikan seperti: Gedung Sate, Jalan Braga dan Bangunan Persidangan Asia Afrika.

Berikut Pakej Trip Melancong ke Bandung yang berikut 3 Hari 2 Malam (3D2N) dan 4 Hari 3 Malam (4D3N) :

Pakej Trip Melancong ke Bandung Murah 3D2N

ITENERARY

Day 1 : Bandung Airport – Bandung Utara Tour (Lunch, Dinner)

Selepas tiba di lapangan terbang, anda akan menemui panduan kami, dan selepas itu kami akan menjemput anda ke kawasan utara Bandung, seperti Tangkuban Perahu, Farm House (Floating Market) dan Floating Market (pasar terapung di Lake Umar), dan jika mungkin akan melawat The Lodge Maribaya dan Dusun Bambu. sudah tentu berselang dengan makan tengahari dan makan malam di resto tempatan. Masuk pada waktu malam (free program).

Day 2 : Bandung Tour Selatan (Breakfast, Lunch, Dinner)

Selepas sarapan di hotel, anda dan rombongan kami akan membawa kami ke Bandung Selatan, mengambil +2 jam dari pusat bandar Bandung. Destinasi yang akan kami kunjungi kali ini ialah Kawah Putih dan Glamping Lake Side. Selepas itu, anda akan membawa kami ke Strawberry Farm atau berendam di Valley Spring Spring Ciwidey. Sudah tentu diselingi dengan makan tengah hari dan makan malam di resto tempatan. Pemindahan Hotel (free program)

Day 3 : Bandung – Airport (Breakfast)

Setelah sarapan pagi (Hotel Checkout), kami akan mengunjungi Kartika Sari (Makanan Bandung), lalu Gedung Sate, dan Gedung Merdeka, transfer Airport. Lawatan telah selesai.

Pakej Trip Melancong ke Bandung 4D3N Murah

Itenerary

Day 1 : Bandung Airport – Bandung Utara Tour (Lunch, Dinner)

Selepas tiba di lapangan terbang, anda akan menemui panduan kami, dan selepas itu kami akan menjemput anda ke kawasan utara Bandung, seperti Tangkuban Perahu, Farm House (Tahu dan Susu Lembang) dan Floating Market (pasar terapung di Lake Umar), dan jika mungkin akan melawat The Lodge Maribaya dan Dusun Bambu. sudah tentu berselang dengan makan tengahari dan makan malam di resto tempatan. Masuk pada waktu malam (free program).

Day 2 : Bandung Tour Selatan (Breakfast, Lunch, Dinner)

Selepas sarapan di hotel, anda dan rombongan kami akan membawa kami ke Bandung Selatan, mengambil +2 jam dari pusat bandar Bandung. Destinasi yang akan kami kunjungi kali ini ialah Kawah Putih dan Glamping Lake Side. Selepas itu, anda akan membawa kami ke Strawberry Farm atau berendam di Valley Spring Spring Ciwidey. Sudah tentu diselingi dengan makan tengah hari dan makan malam di resto tempatan. Pemindahan Hotel (free program)

Hari 3: Shopping Day

Hari ini kami menjemput anda untuk bershopping ria, kami akan menjemput anda untuk melawat; Jln. Riau pusat Factory Outlet, Pasar Baru Trade Center, Toko Tiga (original jeans), Cihampelas, Cibaduyut (leather factory). Makan malam di local resto.

Day 4: Bandung – Airport

Hari terakhir ini selepas sarapan kami akan menjemput anda untuk melawat Kartika Sari (makanan khas Bandung) untuk membeli cenderahati. Jelajah Berakhir.

Bandung Tour & Travel Agent
Call : 0852 2220 0490
WA : 0852 2220 0490

Call Us
Whatsapp